Asociația Principele Constantin Brâncoveanu Educație și Civilizație

Scop și misiune

Asociația Principele Constantin Brâncoveanu Educație și Civilizație își propune să sprijine, prin activitatea sa, copiii și tinerii defavorizați social, cu acces limitat la educație și cultură. Crezul asociației este că educația, înainte de toate, este cheia pentru un viitor mai bun, pentru fiecare dintre noi. De multe ori, însă, dificultățile economice stau în calea unei educații complete. Se creează, astfel, un dezastruos cerc vicios: sărăcia naște sărăcie, ignoranța naște ignoranță.Scopul Asociației Principele Brâncoveanu

Întrucât crede în echitate și egalitate de șanse,scopul Asociației Principele Brâncoveanu este de a se implica în asigurarea accesului la educație formală și non-formală a copiilor instituționalizați și al celor care provin din medii financiare defavorizate.

Prin demersurile întreprinse de Asociație, aceasta își propune să asigure acces la informație și educație unei clase defavorizate de copii care din motive financiare nu își permit extinderea studiilor. Scopul de bază al Asociației Principele Brâncoveanu este de a oferi acces neîngrădit la educație, indiferent din clasa socială din care copii provin.

Misiunea Asociație Principele Brâncoveanu

Asociația își propune să identifice copii și tineri defavorizați, să le înțeleagă nevoile și să îi sprijine. Asociația își dorește să îi ajute să își continue studiile, dar și să le ofere materiale cu caracter informativ și educațional și să le faciliteze accesul la cultură, inclusiv prin excursii și călătorii tematice, aceasta fiind cea mai profundă și practică formă de cunoaștere și auto-cunoaștere Numai așa, tinerii din medii defavorizate se pot dezvolta armonios și pot contribui la consolidarea unei societăți mai puternice.

Beneficiarii proiectelor Principelui Brâncoveanu

Proiectele Asociației sunt dedicate copiilor între 6-18 ani , care urmează o formă de educație, dar care nu își permit studiile.

Beneficiarii sunt copii defavorizați, din sate sărace din județul Prahova și nu numai, care din cauza condițiilor financiare precare nu își permit să extindă educația. Asociația identifică acești copii în urma nevoilor lor de avea acces la educație și le asigură sprijin indiferent de vârstă și etnie. Proiectele se adresează în egală măsură copiilor din clase primare, dar și a liceenilor care nu își permit să își susțină studiile.

Implicarea Asociației Principele Brâncoveranu

Asociația Principele Brâncoveanu își propune să aducă tot sprijinul material sau uman care are scop uman de care copii au au nevoie pentru a-și continua și extinde educația. Proiectele asociației vor include, dar nu se vor limita la : furnizarea de cărți și manuale, materiale didactice, programe de mentorat, călătorii tematice care să asigure copiilor o sursa de cunoaștere și inspirație.