Asociația Principele Constantin Brâncoveanu Educație și Civilizație

Activități APCBEC 2018

Ne-am propus ca prin activitățile pe care noi le întreprindem copiii, cu care Asociația Prințul Brâncoveanu interacționează și pentru a căror educație întreprinde tot felul de activități, să aibă acces la acele informații care contează, să poată alege o meserie, să învețe, să își planifice, să viseze și să se dezvolte frumos.

Așa am considerat că a-i duce în excursii în alte orașe, a-i ajuta să întâlnească diverse meserii și să vadă cum au loc activitățile pe un palier de activitate ar fi cel mai potrivit mod de învățare. Astfel, ne-am propus să le oferim un alt tip de experiență și să călătorim împreună din Prahova la București, unde noi am planificat să viziteze orașul, obiective turistice și, mai mult decât atât, să viziteze un platou de filmare al televiziunii Facultatea de Medicină UMF "Carol Davila și Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Așadar, în dimineața zilei de sâmbătă, 14 aprilie 2018, s-au îndreptat cu pași repezi către București, tocmai din județul Prahova, comuna Secăria și comuna Brebu cei pe care îi considerăm de ceva timp membrii ai familiei APCBEC, și anume copiii din Centrul de plasament de la Secăria și Centrul Rezidențial de tip familial din Brebu.

Punctul de întâlnire cu voluntarii APCBEC a fost sediul canalului de televiziunea PROTV, din Bd. Pache Protopopescu, nr. 109. Astfel, au avut posibilitatea să viziteze un platou de știri și să afle mici secrete din spatele camerelor de filmat.

După atâtea "știri în exclusivitatea", noi, cât și micuții, am simțit nevoia să luăm masa de prânz, și unde alt undeva se cade să mergem într-o zi frumoasă de primăvară? Decât în centrul istoric al Capitalei, admirând totodată casele vechi și arhitectura acestora.

Pentru a ține cont de sfatul medicului: după fiecare masă faceți mișcare - am plecat la pas prin București, iar ca să fie și mai palpitantă plimbarea noastră, am vrut să le arătăm copiilor cum este o călătorie cu metroul. Mini excursia noastră, în subteranul Capitalei ne-a dus în vestul Bureștiului, la al doilea obiectiv turistic - Muzeul Național Cotroceni. Prin urmare, am pășit sfioși și curioși în istoria muzeului, vizitând curtea interioară prin care se intră în ansamblul Cotroceni, Holul de Onoare, saloanele de la etajul I și cele de la etajul II. Ghidul nostru ne-a împărtășit că există și camere secrete care comunică cu alte saloane, imaginația ducându-ne și mai mult în vremurile acelea.

După ce am revenit în zilele nostre, impresionați de toate informațiile acumulate, am plecat la al treilea obiectiv pe care trebuia să îl parcurgem: Facultatea de Medicină UMF "Carol Davila". Aici am fost întâmpinați de către studenții de la facultate, care ne-au inițiat în tainele Cursului de Prim Ajutor. Ne-am distrat, dar am și învățat! După terminarea cursului putem spune că toți participanții pot acord prim ajutor în caz de: pierderea stării de conștiență, stop cardio-respirator; hemoragii; luxații, entorse; arsuri (în caz de electrocutare sau insolație) sau înec.

Entuziasmați că într-o zi am putea salva vieți, încheiem această etapă și pornim spre ultimul obiectiv din lista noastră de priorități din această zi: Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". La Observator am primit informații despre evenimentele lunii în curs, aspectul cerului și evenimentele deosebite. Observând multe stele, am descoperit și Planeta VENUS, fiind cunoscută ca planeta geamănă a Terrei, dar care nu are nimic în comun cu planeta noastră în afară de diametru și masă.

Iată că ziua a trecut și traseul nostru cultural în București a luat sfârșit! Obosiți, dar încântați de toate informațiile acumulate în decursul acestei zile, mezinii familiei APCBEC și-au luat rămas bun de la membrii APCBEC, întorcându-se în comuna Secăria, respectiv Brebu, județul Prahova, sperând ca următoarea întâlnire să fie cât mai curând, iar fetele de la Centrul Rezidențial de tip familial din Brebu lăsându-le celor care îi sprijină flori și vaze handmade, făcute chiar de mânuțele lor dibace.

La această activitate au participat atât copiii Centrului de plasament de la Secăria și Centrului Rezidențial de tip familial din Brebu împreună cu îngrijitoarele celor două centre, cât și voluntarii Asociației Principele Constantin Brâncoveanu Educație și Civilizație.

Asociația Principele Constantin Brâncoveanu Educație și Civilizație (APCBEC) își propune să sprijine, prin activitatea sa, copiii și tinerii defavorizați social, cu acces limitat la educație și cultură.